Website Statistics

Trond og Kristin Lereng, Ryaveien 85, 2740 Roa - Mob. 99289936  tiurheimen@hotmail.com  www.tiurheimen.com

Hildringen`s Jill

Since

June 03 - 2008

Besøkende

Besøkende akkurat nå

Artikler/Bøker

 

Artikkelsiden

Bøker vi anbefaler

Hjem

 

Forsiden

Presentasjon

 

Kennelen

Om oss

TRENINGSSAMLING FEMUNDEN
29 - 31. 8.08
 
Vi har i flere år arrangert kurs og treningssamlinger i Femundstraktene for våre valpekjøpere og andre med Gordons etter de gamle blodslinjene. Vi har gjort dette i samarbeid med Jan Erik Wålberg, kennel Rasteberget og Ingrid Arnkværn med kennel Flagstadelva. I år var det også med valpekjøpere i fra Ulf Roger Bogstad, kennel Opsangens.
Vi har gjort dette da vi mener det forplikter når man avler, og det er mange valpekjøpere som trenger oppfølging og kurs.

 

Enkelte synes å tro at en fuglehund "gjør seg selv". Det er ikke riktig ! Det ligger masse arbeid bak - ikke bare i antall timer - men også kvalitativ korrekt trening og dressur. Se artikkelen : Veien frem til jaktpremiering. Det er også selvfølgelig nyttig for en oppdretter å se hva de forskjellige kombinasjoner gir.

 

 


 
Det var tilsammen 26 hunder som var påmeldt. 12 av disse var rundt året gamle, og deltok på dressurkurs hos Femunden Jakt - og Fuglehundskole som drives av Knut Østmo. Der ble det undervist i diverse dressurmomenter knyttet opp i mot jaktsituasjoner, og hundene fikk sine første erfaringer med ro i oppflukt og stand på due. Alle hundene viste fine takter, og med riktig oppfølging i fra valpekjøperne vil alle hundene kunne bli gode jakthunder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noe spennende der fremme, rooolig nå


Det var flere av de voksne hundene som skulle trene ute på Sollerøya i Femunden, men dessverre hadde det blitt igjen rev på øya etter at isen hadde gått. Reven hadde gjort et solid innhogg i fuglebestanden, slik at Knut hadde valgt å avslutte treningen der i begynnelsen av august. Derfor måtte eierne av de voksne hundene trene på egenhånd i fjellet. Som ellers i landet var det en del mindre med rype enn i fjor, men vi fikk likevel godt utbytte av fjelltreningen.
Det var såpass stor oppslutning om samlingen at det ikke var plass til alle på Rønningen Camping som var hovedbasen, men på lørdag kveld var det samling for alle i teltet på Rønningen hvor vertskapet serverte gryterett med kaffe og dessert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gryteretten smakte etter en dag i fjellet

 

Og det var faktisk over 40 personer til middag ! Til sammenligning er det ikke mange verken rase - eller distriktsklubber som klarer å samle så mye folk og bikkjer. Etter middag hodt Knut et fint foredrag om trening av fuglehund fra valp til ferdig jakthund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knut Østmo forbereder sitt foredrag


På søndag fulgte vi samme opplegg som dagen før med dressurkurs for de yngste hos Knut, og trening i fjellet for de andre. Samlingen ble avsluttet kl 1600 søndag ettermiddag.
For de som ønsker det vil bli en oppfølging høsten 2009.
 
Trond Lereng

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å for et herlig liv!