Website Statistics

Trond og Kristin Lereng, Ryaveien 85, 2740 Roa - Mob. 99289936  tiurheimen@hotmail.com  www.tiurheimen.com

Hildringen`s Jill

Since

June 03 - 2008

Besøkende

Besøkende akkurat nå

Artikler/Bøker

 

Artikkelsiden

Bøker vi anbefaler

Hjem

 

Forsiden

Presentasjon

 

Kennelen

Om oss

Tiurheimen`s Jerva Jillsdatter

Jerva Jillsdatter.

 

Jerva er etter vår gamle tispe, elitehunden og NGK – godkjente avlstispe, Hildringens Jill.  Faren er Rippo som er linjeavlet på legendariske NJCH Nasafjellets Vick.

 

Jerva er en intelligent tispe med sterk egenvilje, og skikkelig ”stå på” egenskaper.  Hun er en jakthund som aldri synes å bli sliten enten det er i høstfjellet eller på tungt vinterføre.  Hun har meget sterk jaktlyst, og har helt i fra valpestadiet av hatt et naturlig, meget godt anlagt kryssøk.  Jerva holder også god kontakt, og regulerer søket godt i forhold til skog / høyfjell.  I fjellet kan hun virkelig legge seg langt ut hvis det er lenge mellom fuglesituasjonene.

 

Eksteriørmessig er hun en typisk Gordonsetter med skikkelig kraftig beinstamme, flott hodet og en oppsiktsvekkende blank pelskvalitet.

 

Jerva er også en meget god trekkhund enten det dreier seg om snørekjøring, pulk eller slede.  Hun bærer også godt en tungt lastet kløv.

 

Hun mangler dessverre 2 premolarer i underkjeven, men vi valgte likevel å sette et kull på henne bl.a. på grunn av hennes sterke jaktlyst.  Selv om hun ikke har arvet dette videre kommer vi likevel ikke til å ha flere kull på henne.