Website Statistics

Trond og Kristin Lereng, Ryaveien 85, 2740 Roa - Mob. 99289936  tiurheimen@hotmail.com  www.tiurheimen.com

Hildringen`s Jill

Since

June 03 - 2008

Besøkende

Besøkende akkurat nå

Artikler/Bøker

 

Artikkelsiden

Bøker vi anbefaler

Hjem

 

Forsiden

Presentasjon

 

Kennelen

Om oss

Trond Lereng

 

Trond begynte med fuglehund i 1985 med den Strihårete Vorsteheren Trym.  Jobbet da i Finnmark, og hadde ubegrenset tilgang til rypeterreng rett utenfor hybeldøra.  Vi var unge og gale begge to, og gjorde en masse feil.  Men vi hadde mye moro sammen, og jeg lærte en masse om hunder, jakt og dressur.  Jeg holdt meg til to flotte bøker.  Det var Du er sjefen av Geir Nordenstam og Fuglehundens ABC av Johan B. Steen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter hvert ble det flere hunder, og jeg har hatt 1 Kleiner Munsterlander og 6 Gordonsettere.  Jeg er ikke av de mest prøveivrige da jeg har prioritert jakt og annet friluftsliv fremfor prøver, men synes det er fornuftig å starte noe for å få dokumentert det jaktlige.  Startet første gangen på prøve i 1987, og har startet jevnlig hvert år siden den gang med et opphold i perioden 2004 – 2006. 

 

Har hatt flere verv innen fuglehundmiljøet.  På –80 tallet var jeg DK for Norsk Gordon Setter Klubb, og hadde en ny periode som DK rundt år 2000.  Har også vært styremedlem i NGK.  Jeg satt til sammen ca. 10 år i styret i Norsk Munsterlander Klubb, og 5 av disse som formann.  Og i kraft av vervet som formann i NMLK har jeg sittet like mange år i styret i bladet Fuglehunden, og i sammenslutningen Trippel F.

 

I forbindelse med mine verv har jeg drevet en god del feltinstruksjon for stående fuglehunder, og er godkjent fase 2 instruktør av Fuglehundklubbenes Fellesforbund.

 

Har gjennomført flere kurs hosNordenstam Hundeskole, og har i den forbindelse blitt tilført masse nyttig hundelærdom.  Dette er kurs som jeg anbefaler på det sterkeste til alle hundefolk.

 

Har oppdrettet et kull med Kleiner Munsterlander, og 3 Gordonsetterkull.

 

Hundene brukes aktivt hele året.  På sommeren brukes vanlig sykkel, og trehjulssykkel som trekkes av 1 – 3 hunder.  Det blir også flere kløvturer.  Jeg liker meg veldig godt utendørs også om vinteren slik at hundene benyttes til både snørekjøring og som trekkhunder foran pulken.

____________________________________________________

 

Kristin

 

Kristin har vokst opp med hund, og fikk sin første Kleiner Munsterlander, Kaisa, som 13 åring.  Dette var en hund som var svært godt trent grunnet en overivrig jenteunge som stod opp hver morgen kl 0500 slik at hunden skulle være sliten før skolestart.  Kristins far jaktet med Kaisa som ble en habil jakthund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristin var i mange år aktiv innen Norske Hunders Landsforening hvor hun drev med forskjellig typer brukshundarbeid og dressur med tjenestehunder og andre raser.

 

Kristin har tilegnet seg masse allsidig hundeerfaring bl.a. gjennom mange forskjellige raser i eget eie som Yorkshire Terrier, Border Terrier, Engelsk Staffordshire Bull Terrier, Dvergschnauzer og Gordonsetter. 

 

Kristin deltar aktivt med alle våre hunder både på jakt, prøver, utstillinger, avl og hundekjøring på barmark og vinterstid.

 

Kristin har også gjennomført flere kurs ved Nordenstam Hundeskole.

Om oss

Trond