Website Statistics

Trond og Kristin Lereng, Ryaveien 85, 2740 Roa - Mob. 99289936  tiurheimen@hotmail.com  www.tiurheimen.com

Hildringen`s Jill

Since

June 03 - 2008

Besøkende

Besøkende akkurat nå

Artikler/Bøker

 

Artikkelsiden

Bøker vi anbefaler

Hjem

 

Forsiden

Presentasjon

 

Kennelen

Om oss

Tiurheimen`s Sam Birksønn

Stamtavle

Sam Birksønn

Sam

 

Tiurheimens Sam Birksønn er etter elitehund og NGK – godkjente tispe avlstispe Hildringens Jill og NSUCH Birk.  Jill fører ikke blod tilbake til ES – Vestfjellets Topper, men det gjør Birk.  Imidlertid blir andelen Topperblod svært lite i kombinasjon med Jill.  Sam inneholder kun 0,78 % av dette lovlige innkrysningsblodet.

 

Sam representerer en meget sterk rett nedadstigende farslinje innen Gordonsetterrasen med følgende hunder: NSUCH Birk, NUCHNJCH Scott, NUCHNJCH Fjelloas Kim og NJCH Nasafjellets Vick.  Dette er alle hunder som har sanket en mengde premier på flere prøver.  De har først og fremst gjort seg bemerket på skogsfuglprøver, ikke minst på NM – skog med både 1. og 2. plasser.

 

Sam er en meget rolig, avbalansert og sindig hanhund med et behagelig gemytt.  Jaktlig sett utmerker han seg som en svært god viltfinner.  Han er også en meget god kombinasjonshund for jakt i både skog og fjell.  Han holder god kontakt, men også han legger godt på i fjellet og kan virkelig gå stort! Eksteriørmessig er han meget rasetypisk med flott Gordonhode og skikkelig kraftig beinstamme.  Han er 64 cm høy og veier ca. 30 kg.  Med andre ord en solid hanhund som også er en sterk, arbeidsvillig trekk- og kløvhund.  Sam virkelig nyter å bruke sine krefter.

 

Han har oppnådd følgende resulteter på utstilling: 1 JK, 1 JKK, HP, CK og 3 BHK, 1 AK og BEST I RASEN (BIR).

 

Han ble stilt noen ganger i UK høyfjell, men det ble noen meter for langt etter i oppfukt.  Han har ikke blitt stilt de senere år da en dressurtabbe har ført til for treg reising til 1 AK.