Website Statistics

Trond og Kristin Lereng, Ryaveien 85, 2740 Roa - Mob. 99289936  tiurheimen@hotmail.com  www.tiurheimen.com

Hildringen`s Jill

Since

June 03 - 2008

Besøkende

Besøkende akkurat nå

Artikler/Bøker

 

Artikkelsiden

Bøker vi anbefaler

Hjem

 

Forsiden

Presentasjon

 

Kennelen

Om oss

Frigg og Frost av Vargevass

  Våre Siberian Huskyes

 

Den 22.6.09 hentet vi våre to første Siberian Huskys hos Karsten Grønås, kennel Vargevass.

 

Vi var så heldige å komme i kontakt med Karsten og Evelyn på grunn av Geir Nordenstam, og stod på valpeliste i drøyt et år.  Karsten har holdt på med rasen siden 1965, og det er ingen som kjører bedre enn han med renrasede spann i Skandinavia.  Han har også i en årrekke vært den klart ledende oppdretteren. 

Et annet moment som også var avgjørende er at Karstens oppdrett ikke inneholder blod fra de omdiskuterte Zero – linjer.  Det vil si blodslinjer med ulovlig innkrysning av Alaska Husky. Derfor var valget av oppdretter, og blodslinjer enkelt for oss.

 

Vi var heldige og fikk to tispevalper i fra Karsten og Evelyn som var meget godt sosialiserte, tillitsfulle og trygge. 

 

Frost av Vargevass er etter Barney av Vargevass og Ulva av Vargevass, og er to meget gode hunder som begge to går på hovedspannet.  Barney har gjennomført lange Femundsløpet tre ganger, og en gang lange Finnmarksløpet med meget gode plasseringer.  Han har også vunnet Polardistance.  Barney går også som leder.

Ulva gikk på spannet som i 2008 tok en flott 5 plass på WSA champ. sprint, 8 – spann klassen allerede 16 mnd gammel.  Ulva viser gode lederegenskaper.

Frigg av Vargevass er etter Certina av Vargevass og Nordvikens Glimmmer.  Glimmer er en hund med lederegenskaper, og liker lederrollen både i spannet og i hundegården.  Allerede første sesongen i 2008, gikk han på hovedspannet som vant bronsemedalje på WSA champ., sprint 8 – spann klassen, og tre dager senere gikk han på spannet som tok en 5. plass i Polardistance 140 km, 6 –spann klassen.

 

Certina er en rask, meget lovende ung tispe som gikk sin første sprintkonkurranse i 6 –spann klassen Lillholmsjø 2009. 

 

Vi opplever rasen Siberian husky som enkle hunder å ha med å gjøre, og i skrivende stund har vi så vidt begynt med litt innkjøring foran sleden.