Website Statistics

Trond og Kristin Lereng, Ryaveien 85, 2740 Roa - Mob. 99289936  tiurheimen@hotmail.com  www.tiurheimen.com

🕶
🕶
🕶

Hildringen`s Jill

Since

June 03 - 2008

Besøkende

Besøkende akkurat nå

Tiurheimen`s Vette Jervsdatter

 

 

Vette er etter vår egen tispe Tiurheimens Jerva Jillsdatter og Finnhuva`s Jerv Viking, og inneholder dermed intet ES – blod fra Vestfjellets Topper.  Hun er født 140606.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vette er en meget behagelig, lettdressert og ærlig hund.  Hun gjør alltid sitt beste enten det er på jakt i fjell, skog eller i skiløypa foran en fullastet pulk.  Hun er rolig i hus, men viser skikkelig god jaktlyst ute i terrenget.  Hun utmerket seg tidlig jaktlig sett med meget god, kontrollert inngang på fugl, og hun roer seg raskt ned igjen etter hvert enkelt fuglearbeid.  Vette er en typisk høytsøker som holder meget god kontakt, og har den medfødte evnen til å avpasse søket i forhold til terrengtype.

 

Hun har hele tiden vært meget godt dressert, og dermed er ro i oppflukt i orden.  Dressuren har imidlertid ført til at hun pr. nå er noe føreravhengig, men utover vinteren 2008 slapp hun seg mer og mer løs, og søkte etter hvert godt. 

 

Hun ble startet første gang på prøve høsten 2007, og fikk fine kritikker.  Det var lite fugl så noe tellende fuglearbeid ble det ikke.  Startet henne igjen vinteren 2008, og på den første prøven i Sjodalen fikk hun en flott 3 UK høyfjell. 

 

På utstilling har hun foreløpig 1 JK, 2 UK og 2 Bruksklasse.  Hun er 61 cm høy, og veier ca. 24 kg.

 

Vette er en hund som vil liker veldig godt både jaktlig og i hjemmemiljø, og vi tror at hun vil føre blodet videre på en utmerket måte.